Recupera Cerdanyola és el lema triat per Carlos Cordón per a presentar-se davant la ciutadania com aspirant a l’alcaldia de Cerdanyola en les eleccions municipals de juny de 2019. Cordón destacava que “aquesta ciutat és la meva vida i perquè m’estimo Cerdanyola vull treballar per la ciutat sent conscient de la situació d’inestabilitat política” existent i denunciant una deixadesa en la ciutat de les que fa responsable a “la incapacitat” del govern de CompromisxC i perquè el procés nacional “s’ha posat per sobre de la gent i els problemes reals” d’una Cerdanyola “cada dia més bruta, més deixada, més perduda i amb menys oportunitats”. Per això, afirma, és “conscient que ara, més que mai, toca recuperar Cerdanyola”.

Un arquitecte de Les Fontetes que viu a Serraperera

El candidat socialista, casat i amb una filla, recordava ahir amb emoció la seva família, treballadora i de Les Fontetes, que “sempre ha lluitat per un món millor”; al seu avi, ja desaparegut, conductor de Sarbus, que és per ell exemple de la gent que, arribada des de fora de Catalunya, l’ha fet més rica i pròspera; la seva etapa al col·legi Montserrat, aprenent idiomes a l’English Club o fent karate al gimnàs Arvi, etapa que li va inculcar “la cultura de l’esforç i la feina ben feta i que tot el que sembla impossible pot transformar-se en possible”. També la seva vocació d’arquitecte, professió a la que va arribar des d’un desig de “construir espais on la gent pugui ser feliç”.

Cordón també parlava de la seva trajectòria al PSC, des de les joventuts on es va incorporar de la ma de Javi Montes, a la seva etapa com a regidor per fer polítiques més pròximes a la ciutadania i que ha culminat amb la seva elecció pels militants socialistes com a primer secretari –davant la candidatura de Marc Mellado-. Cordón mostra satisfacció pel llegat de les alcaldies socialistes de Celestino Sánchez, Cristina Real i Carme Carmona –aquestes dues últimes presents a l’acte (el primer batlle després del Franquisme va morir al 2011)- ja que considera que van fer progressar la ciutat.

Una ciutat de referència i de les persones per damunt de les banderes

Cordón subratlla els seus objectius: construir una “Cerdanyola de referència des de la igualtat i la justícia social i també des del consens i la transversalitat”; que sàpiga “cap on va, cap on creix i com ho fa”, però sobretot on “la gent es senti orgullosa” de viure-hi. Lluitar contra l’atur, per aprofitar la situació estratègica del municipi i les seves instal·lacions científiques i del coneixement, per millorar uns barris que siguin més nets i segurs i una via pública totalment accessible són altres de les fites que l’alcaldable socialista desgranava al pati del MAC reclamant uns “serveis d’excel·lència” com uns equipaments esportives que evitin que “la gent marxi de la ciutat “per fer esport i per recuperar el projecte de l’hospital perquè “la gent ho necessita i s’ho mereix”.

En relació al procés nacional, Cordón indica que cal recuperar Cerdanyola “per tot, i tota vol dir tota, la seva gent” i manifesta que no renunciarà “mai” a l’objectiu de construir una Cerdanyola amb tothom que avantposi la ciutat i la seva gent a “qualsevol bandera i interès particular”.

Iceta da una crida a trobar vies d’entesa que no divideixin

Precisament, el primer secretari del PSC i portaveu socialista al Parlament, Miquel Iceta, posava especial accent en la situació política del país en la seva intervenció. Iceta espera que el nou govern de la Generalitat presidit per Joaquim Torra l’encerti en la seva actuació, però destaca que la proposta de la seva primera intervenció al Parlament no és “bona per a Catalunya”. El dirigent socialista posa de relleu que “els catalans ens hem dividit” i la necessitat de trobar vies d’entesa “per construir una societat més justa” amb més autogovern i un millor finançament, però “sense separar, sinó contribuint a fer una Espanya millor”.

En relació als polèmics tuïts i articles de Joaquim Torra, Iceta espera que la mentalitat del que des d’avui serà nou president de la Generalitat canviï perquè hi ha catalans que es senten també espanyols amb naturalitat als quals ha insultat.

Confiança, cor i valors democràtics

L’acte comptava també amb la intervenció d’Antonio Otero, exprofessor i amic de Cordón qui, com a presentador destacava la seva “total confiança en què seràs un gran alcalde de Cerdanyola”, mentre Ángeles Pérez, especialment vinculada a la comunitat parroquial de Sant Martí, remarcava que Cordón “farà possible la unitat” a la ciutat perquè “tens un cor que no et permetrà fer una altra cosa” i Montserrat González, directora del Col·legi Montserrat, on l’alcaldable socialista va estudiar, subratllava la preparació i rigor de Cordón i els seus valors democràtics.

La presentació de Carlos Cordón com a candidat a l’alcaldia de Cerdanyola comptava també amb l’assistència de representants de la majoria de les altres forces polítiques de la ciutat.

Categorías: PSC

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

CASTELLANO
CATALA CASTELLANO